Microcement Skåne AB

Vanliga frågor om Microcement.

Vad är Microcement?

Vi definierar microcement som ett kontinuerligt lager med minimal tjocklek och mycket motståndskraft, vi kan tala om ett hydraliskt murbruk som är gjord av torr cement, tillsatser, pigment och hartser blandade med hartser. dessa ger styrka och stabilitet.

Hur ser det ut?

Den finns i 3 storlekar (fin, medium, tjock), med olika finish som kan göras från det fina mjuka till det rustika och halkskydd. många tillgängliga mineralpigment, med möjlighet att välja färgpigment från ett mycket stort sortiment. många nyanser som levererar en funktion som håller på att bli ett nyckelelement för inredning.

Varför är det idealiskt vid renoveringar?

Microcement fungerar utmärkt vid nya arbeten men är särskilt idealiskt vid renoveringar, men den största fördelen är att det ej är nödvändigt att riva bort befintligt kakel eller golvbeläggning, vilket sparar mycket pengar & tid. keramik kan beläggas med sömnlös microcement, vilket ger en helt slät yta, kontunerlig och enhetlig. Vi kan byta golv eller kaklade väggar, keramik, gips, marmor, och annat. till exempell ett gammalt badkar /förutsatt att det är i gott skick) kan förnya microcement genom att applicera vilken färg som helst, till och med lämna halkfri yta. med tanke på att microcement har tillräcklig vidhäftning och eftersom det är så fint anpassar det sig med stödets form, kan du täcka till och med ett handfat, du kan byta badrum utan att behöva ta bort eller riva gammalt material.


Skillnader mellan Microcement och betong?

Ett polerat cementgolv uppnås med en ytbehandling som poleras på betongplattan under härdningsprosessen, för att uppnå en slät, glänsande finisch och förberedd för att bli ett motståndskraftigt golv.


Eftersom det är en betongplatta har den stor motståndskraft, men med en sluttjocklek på 5-10ck (jämnfört med 3-4mm för Microcemnt). Det betyder att det kräver expansionsfogar, även då så det är möjligt att det spricker, medans Microceemnt aldrig gör det.


Egenskaper hos Microcement,

  • Kan appliceras på Väggar, Tak, Golv, Pool, Trappor, Utomhus, inomhus.
  • 2-4mm Tjock
  • väger 0,01kn/m2
  • Idealisk för Badrum utan att riva ut befintligt kakel, Golv med värme utan att riva ut befintligt golv. Offentliga ytor med högt slitage,mm.
  • Ytor utan fogar, enklare att hålla rent.

Hur får vi kontakt med en applicerare?

Kontakta oss via kontaktformuläret så vidarebefodrar vi ärendet till aplicerare i din närhet.


-Är du intresserad av Microcement och vill bli en Certifierad Applicerare så kontakta oss redan idag så hjälper vi dig med Certifieringen.

Underhåll av Microcement?

Under de första dagarna efter applicering-

Microcement tar 2 dagar att nå 60%mekaniska egenskaper och kemisk beständighet. och förstärkning av 90% tar 28 dagar. den sörsta risken för att repa golvet med Microcement är under dessa 4 veckos härdning. därför är golvunderhåll mycket viktigt under denna period för att ha en perfekt finisch. speciellt under den första månaden och den första veckan rekomenderas att skydda så mycket du kan, var försiktig när du flyttar möbler och för att undvika spill av vätskor(eftersom porositet inte är stängd redan). Den idealiska temperaturen för torkning och härdning måste vara över 15°c. om du vill rengöra golven görs det med mopp vattan utan tvål eller rengöringsmedel.

-Underhåll av Microcement under lång tid.

Underhåll av microcement liknar ett naturligt trägolv. tvätta med vatten och neutralt rengöringsmedel rekommenderas. det rekommenderas att använda matta som fångar upp grus, sand och liknande vilket är största fiende för golven.det rekommenderas att man har skydd under stolar, bord osv för att förhindra repor och ökat slitage.

Vad är priset per kvadratmeter?

För att veta hur mycket en Microcementering kommer att kosta och få en exakt offert, bör proffsen alltid mäta ytorna som skall täckas och utvärdera skicket på ytan som skall bearbetas. Med den informationen kan man göra den mest exakta offerten.


Det finns många faktorer som påverkar prissättningen.professionalismen och kvaliten på materialet som används spelar också in. Våra produkter är anpassade till Proffssapplicerare och kan kosta mer än produkter som tillhandahålls utan Certifikat.


Ju mer komplex ytan är, med hörn, skrymslen eller hinder, desto mer tid kommer proffsen att behöva lägga och det kommer att kosta mer i proportion per m2. om ytan är slät och kontinuterlig appliceras den snabbare.

Motsatta exempel skulle vara ett litet badrum där det finns många skrymslen och vrår, framför ett vidöppet golv.


Ca priser efter ROT-Avdrag.

*Är endast ca pris och varierar från objekt och ort & företag.


  • Golv: 900kr-1600kr/m2 inkl.moms(25%).
  • Väggar: 1150kr-1500kr inkl.moms(25%).
  • Badrum med klinker ca 4m2golv+20m2vägg: 41000kr(ROT(30% ca 9500kr), *Pris är inkl.material, moms, Arbete)


Kan Microcement appliceras på värmegolv?

Det går aldelles utmärkt att applicera LuxuryCiment på golv med golvvärme.

värmen måste komma ned till en temperatur på max 16-17c innan appliceraren påbörjar arbetet (glöm ej att stänga av ca 2 dygn innan).

efter att arbetet är utfört får värmen i golvet sättas på efter ca 2dygn med max +5c per dygn i höjning.

efter avslutat arbete sänder applicerarna vanligtvis information om skötselråd och diverse praktisk information annars går det bra att kontakta oss med.